Skip to main content

ASAM PADEH

Kuliner Indonesia.
PANGEK LAUAK' adalah ciri khas dari masakan Pariaman. Kalau di Bukittinggi dan di Padang namanya 'Asam Padeh'.
Masakan ini sangat digemari karena cara pembuatan yang sangat gambang dan sederhana, serta rasa segar dan pedasnya.

 
Bahan-bahan:
ikan
cabe giling
daun kunyit

asam kendis
3 cm jahe
5 siung bawang putih
5 siung bawang merah
garam secukupnya
500 ml air putih
 

Cara pembuatan:
1. Giling bawang putih, bawang merah, dan jahe sampai halus
2. Campurkan cabe giling dengan bumbu yang sudah dihaluskan dan cairkan dengan air
3. Masukkan ikan ke dalam wajan, sebelumnya letakkan daun kunyit sebagai alas wajan
4. Masukkan bumbu yang sudah dicairkan dengan air kedalam wajan
5. Panaskan sampai mendidih
6. Masukkan asam kendis dan tambahkan garam secukupnya. Masak sampai matang

Popular posts from this blog

DO NOT DESPAIR OF THE MERCY OF ALLAH

Assalamualaikum.. Many times we commit a sin and then shaytaan comes to us and whispers something like: "Allah will never forgive you, you're too bad"

16 WAYS TO SAVE PAPER IN YOUR OFFICE

Top 16 Ways to Save Paper in Your Office The Average office worker goes through 10,000 sheets of copy paper a year. According to the EPA each employee in a typical business office generates 1.5 pounds of waster paper a day. A Ton of 100% recycled papers saves 7,000 gallon of water, 60 pounds of air emission and  3 cubic yards of landfill space

CHOCO CHIP COOKIES

Ingredients : 100 g of low-fat butter   5 0 g of brown sugar   20 g egg whites   2 tsp vanilla powder   20 g cashew nuts , finely chopped   20 g of chocolate chips Sift together :   125 g flour versatile   100 g of powdered chocolate How to Make :